banner homepage Viavisia, visualiseer je stijl

Bezoekers abonneren op je blogberichten

Abonneren: Waarom en hoe ?

Wellicht heb je je weleens afgevraagd hoe je de bezoekers van je blogpagina’s, kunt laten abonneren op je blogberichten? Een voordeel van abonnees is natuurlijk dat je hiermee  bezoekers “triggert” om zo nu en dan je blog opnieuw te bezoeken. Zodra ze abonnee zijn geworden, krijgen ze via de e-mail automatisch bericht wanneer je in je blog nieuwe berichten hebt geplaatst.

Abonneren via Mailchimp

In deze tips pagina, leg ik je uit hoe het één en ander in zijn werk gaat. Ik maak hierbij gebruik van het programma Mailchimp. Je weet wel, het populaire programma waarmee je nieuwsbrieven e.d. kunt versturen. Ik ga er in deze “workshop” dan ook vanuit dat je al gebruik maakt van Mailchimp.

We gaan in mailchimp eerst een zogenaamde RSS to e-mail campage maken. Don’t worry, dit klinkt ingewikkelder dan het is.

(Je hoeft niet per se te weten wat RSS is om deze workshop te volgen. Maar voor de nieuwsgierigen onder ons: het komt er kort op neer dat RSS berichten de berichten op je site zijn die afkomstig zijn van andere sites. Je bent ze vast wel eens tegen gekomen, de recentste nieuwsberichten van nu.nl bijvoorbeeld in de zijbalk van een website).

Gerelateerde berichten

Viavisia
Duizendschoonstraat 24a
3051SE Rotterdam

telefoon: 06-23462242

e-mail: peter@viavisia.nl

KvK-nummer: 20115068