banner homepage Viavisia, visualiseer je stijl

Cursus Adobe Muse

Adobe Muse in het kort

Met Adobe Muse kun je zonder dat je kennis hoeft te hebben van code kleine tot middelgrote moderne en dynamische websites ontwerpen. Het website ontwerp is daarbij zodanig aan te passen dat het geschikt is voor diverse schermgroottes en apparaten. Tevens werkt Adobe Muse uitstekend samen met andere grafische Adobe programma’s.

Adobe Muse is geschikt om op een gestructureerde manier diverse webpagina’s op te maken. Je kunt bijvoorbeeld met stramienen aan de slag om je webpagina’s de “look and feel” uitstraling en indeling mee te geven zoals je ook bij bijvoorbeeld tijdschriften en kranten ziet.
Omdat het een flexibel programma betreft leent het zich bij uitstek om unieke webdesign ontwerpen te maken. Met Adobe Muse kun je, je grafische ontwerpen omzetten in een werkende website. Je voegt de benodigde dynamiek aan je website toe door interactieve onderdelen aan je pagina’s toe te voegen, zoals bijvoorbeeld formulieren.

Bovendien biedt het programma uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden: naast de ruime keuze aan standaard widgets (kleine mini programma’s binnen Adobe Muse om b.v. een slider, formulier of een menu te maken en te plaatsen) zijn er diverse partijen naast Adobe waar je nieuwe widgets kunt verkrijgen of aanschaffen.

Voor degene die al bekend zijn met de grafische programma’s van Adobe zal de werkwijze van Adobe Muse deels herkenbaar zijn, zodat zij snel resultaten kunnen boeken met dit programma. Ook is het eventueel mogelijk om een webontwerp aan te bieden bij een webontwerper zodat deze eventueel verder op het ontwerp kan voortborduren.

Doel cursus Adobe Muse

Gedurende deze training wordt je vertrouwd gemaakt met de mogelijkheden van het webdesign programma. Je leert je grafisch ontwerp omzetten in een werkende website met de benodigde functionaliteit.

Doelgroep cursus Adobe Muse

Adobe Muse is met name geschikt voor ZZP’ers, vormgevers en iedereen die een eigen (unieke) website wil bouwen, zonder gebruik te hoeven maken van “code”.
Vormgevers kunnen vanaf nu met Adobe Muse hun ontwerpen omzetten in daadwerkelijk werkende websites. Daarmee kunnen zij hun reeds aanwezige kennis over DTP aanvullen met kennis over webtechnieken.

Voorkennis cursus Adobe Muse

Enige voorkennis van grafische vormgeving is gewenst.
Verder is er geen specifieke (technische) kennis vereist. Wel zijn basis computervaardigheden een must.

monitor-met-slinger als symbool voor cursus website bouwen met Adobe Muse

Inhoud cursus Adobe Muse

Wat komt er tijdens de cursus Muse aan bod?
Adobe Muse bestaat zoals gezegd uit enorm veel mogelijkheden, welke tijdens deze cursus uitgebreid aan bod zullen komen:

Beginnen met Adobe Muse

 • Inleiding in o.a. de indeling van de website.
 • Verkennen van de werkruimte van Adobe Muse.

Opmaken pagina’s Adobe Muse

 • Werken met “sjablonen”
 • Pagina’s vormgeven en vullen met inhoud:
  • Lettertypes en tekst toevoegen en opmaken.
  • Werken met een “grid” systeem (kolommen systeem, vergelijkbaar met het systeem wat door kranten/ tijdschriften gebruikt wordt).
  • Lettertypes en tekst toevoegen en opmaken.
  • Vormen toevoegen en opmaken.
  • Plaatsen van afbeeldingen.
  • Menu’s opmaken en plaatsen.
  • Werken met links en knoppen (“call to action” knoppen waarmee bezoekers verleid worden om op een bepaalde pagina te klikken b.v.).
  • Werken met uitbreidingen en vaak voorkomende web onderdelen (z.g.n widgets): b.v. diavoorstellingen, formulieren, googlemaps, youtube film, uitklap menu’s enz.
  • Stijlen en effecten toepassen.

Responsiveness Adobe Muse

 • De website geschikt maken voor verschillende apparaten en schermgroottes.

SEO Adobe Muse

 • SEO met Adobe Muse: meta teksten e.d.

Testen website in Adobe Muse

 • Testen van de website, website bekijken op verschillende apparaten en/of schermgroottes.

Publiceren en website in Adobe Muse

 • Publiceren website: plaatsen van de website bij de gekozen provider, zodat de website door iedereen bekeken kan worden.

Photoshop en Adobe Muse

 • Een Photoshop Webontwerp kan via Adobe Muse naar een werkende website worden omgezet.

Adobe Muse en WordPress

 • Indien gewenst kan een in Adobe Muse gebouwde website worden omgezet naar een WordPress website. Het ontwerp maak je dan in Adobe Muse. Vervolgens wordt dit ontwerp in een werkend WordPress thema omgezet, zodat je de website verder kunt aanpassen en onderhouden zoals je in WordPress gewent bent.

Aanmelden cursus Adobe Muse

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus Adobe Muse. Bellen kan natuurlijk ook.


Je naam (verplicht)

Je Email (verplicht)

Je (mobiele) telefoonnr (verplicht)


Je opmerking of vraag:Algemene voorwaarden cursus

Op deze cursus zijn de algemene voorwaarden van Viavisia cursussen van toepassing.
De algemene voorwaarden van Viavisia cursussen kun je vinden op de desbetreffende pagina:
Algemene voorwaarden cursussen Viavisia

klok icoon

Cursusduur Cursus Adobe Muse

De volledige cursus duurt 18 uur en kan worden gevolgd in delen van elk 6 uur.

Ook bij een groepstraining duurt een deel 6 uur.

rekenmachine icoon

Kosten Cursus Adobe Muse

Prijs volledige cursus  (individueel): 720 euro (excl. Btw)

Prijs volledige cursus  groepstraining (min 2 maximaal 6 personen): 480 euro p.p. (excl. Btw)

Dit is inclusief koffie of thee een handleiding en diverse sjablonen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

aardbol icoon

Voorbereiding: voordat de cursus begint

Bij het geven van de cursus ga ik er vanuit dat je reeds over een domeinnaam en een webhostingpakket beschikt. Wanneer dat niet zo is en wanneer je hierbij hulp nodig hebt kan Viavisia je daarbij eventueel adviseren en ondersteunen. Het is daarbij wel wenselijk dat je dat een aantal dagen voordat de cursus begint kenbaar maakt.

Je wilt (nog) geen daadwerkelijke website?. Oftewel je wilt (nog) geen domeinnaam en webhostingpakket. Dan kan WordPress eventueel lokaal op je laptop worden geïnstalleerd. Wanneer dat zo is, dan kun je dat ook een aantal dagen voordat de cursus begint aangeven. Ik stuur je dan een duidelijke handleiding waarin staat hoe je een server en eventueel WordPress op je computer kunt installeren. Hierdoor beschik je op je computer tevens over een lokale “server”, zodat je ook de website onderdelen die met Adobe Muse zijn gemaakt eventueel buiten Adobe Muse om op je computer kunt aanpassen en bekijken.

Doordat je voordat de cursus begint al over een server beschikt waarop een website kan worden geplaatst, kan er tijdens de cursus zoveel mogelijk tijd worden besteed aan het kennismaken met webdesign met Adobe Muse zelf.

Ook is het mogelijk om van te voren specifieke wensen door te geven zodat ik daarop kan inspelen tijdens het geven van de cursus. Schroom dus niet om (minimaal een week voordat de cursus begint, dan kan ik het e.a. nog voorbereiden) om aan te geven wat je specifiek zou willen leren.

gereedschap icoon

Meenemen

Een laptop met daarop eventueel de teksten, afbeeldingen en video’s en dergelijke die je op de website wilt plaatsen.

huis icoon

Waar is de cursus Webdesign?

Diverse locaties en in overleg. Groepstrainingen kunnen bijvoorbeeld “incompany” worden gegeven. Ook individuele cursussen kunnen op jouw locatie worden gevolgd.

horloge icoon

Wanneer is de cursus Webdesign?

Omdat het cursussen op maat betreft, kunnen de cursussen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

Groepstrainingen kunnen op nader te overleggen tijdstippen gegeven worden.

KOFFIE OF THEE?

Viavisia
Duizendschoonstraat 24a
3051SE Rotterdam

telefoon: 06-23462242

e-mail: peter@viavisia.nl

KvK-nummer: 20115068