banner homepage Viavisia, visualiseer je stijl

Cursus Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements in het kort.

Met Adobe Photoshop Elements heb je de ideale gereedsschapskist om foto’s te bewerken in handen. Het programma biedt een pallet aan mogelijkheden. Je kunt werkelijk alle kanten op wanneer je bijvoorbeeld van een onbewerkte foto naar een kleurrijke afdruk toewerkt. Met Elements kun je, je foto’s in bijna elk gangbaar formaat verbeteren en op voorheen ondenkbare manieren bewerken. Laat je creativiteit de vrije loop en je zult ontdekken dat Photoshop Elements nauwelijks beperkingen heeft om je creatieve ideeën werkelijkheid te laten worden. Tevens kun je met de huidige versie(s) van Elements je (uitgebreide) verzameling foto’s beheren, en organiseren.

Elements bied je enorm veel mogelijkheden om je foto’s te verbeteren. Daarnaast is Elements bijzonder geschikt om je eigen creaties te maken, door bijvoorbeeld delen van verschillende foto’s samen te voegen in een foto.

Nadat de foto’s naar tevredenheid zijn bewerkt, biedt het programma je genoeg mogelijkheden om je foto’s naar buiten te brengen. Je kunt in Elements bijvoorbeeld een Web-fotogalerie of een presentatie (diaserie) maken, maar ook een fotoboek en een fotokalender behoort tot de mogelijkheden. In deze tijd van socialmedia ontbreekt natuurlijk ook niet de mogelijkheid om via Elements je foto’s te delen op Facebook of Flickr.

Aanmelden cursus Photoshop Elements

Vul onderstaande gegevens in en klik op Aanmelden wanneer je je wilt aanmelden voor een cursus Photoshop Elements. Bellen kan natuurlijk ook.
De cursussen beginnen om 19:00 uur en eindigen om 21:00 uur.


Overige info vind je op de volgende pagina: https://viavisia.nl/info-cursussen-fotobewerking


Je naam (verplicht)

Je Email (verplicht)

Je (mobiele) telefoonnr (verplicht)

Je opmerking of vraag:

fotobewerking in cursus photoshop elements: oude afbeelding van mezelf voor en na

Wat komt er tijdens de cursus Photoshop Elements aan bod?

Elements bestaat zoals gezegd uit enorm veel mogelijkheden, waarvan de basis mogelijkheden tijdens deze beginnerscursus uitgebreid aan bod zullen komen:

 • Het maken van een Catalogus om je foto’s te verzamelen, te beheren en organiseren.
 • Het uitvoeren van basisbewerkingen. Te denken valt aan basis aanpassingen als het aanpassen van belichting, het aanpassen van kleur, verscherpen van foto’s, helderheid en contrast aanpassen, aanpassingen in kleur of zwart-wit, het retoucheren van foto’s, rode ogen verwijderen, een scheve horizon rechtzetten, een uitsnede maken enz. Deze bewerkingen kunnen in allerlei bestandsformaten (anders dan Raw) worden uitgevoerd. Voor het bewerken in Raw bestaat er in Elements een aparte module.
 • Foto’s bewerken in de Raw module van Elements.
 • Foto’s retoucheren of op andere manieren foutjes in foto’s wegwerken.
 • Werken met lagen, maskers en/of selecties, waardoor je bijvoorbeeld je eigen creaties kunt maken.
 • Werken met tekst. Door het toevoegen van tekst aan je afbeeldingen worden de creatieve mogelijkheden nog uitgebreider. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zelf maken van kaarten, folders enz.
 • Een panaromafoto maken.
 • Een contrastrijke foto maken door het mengen van opnames met verschillende belichtingen(HDR).
 • Foto’s afdrukken.
 • Een boek, website of kalender maken.

De cursus bestaat uit diverse workshops, waarin je stap voor stap het fotoprogramma leert beheersen.

Na het volgen van de cursus Elements ben je in staat om met behulp van Elements:

 • Orde in je (grote) verzameling foto’s te scheppen, waardoor je je foto’s gemakkelijker kunt terug vinden en je je foto verzameling beter kunt organiseren
 • Je foto’s op allerlei manieren te verbeteren.
 • Een creatieve voorstelling van je foto’s te maken.
 • Foto’s af te drukken in de door jou gewenste kwaliteit en kleurstelling.
 • De foto’s uit je verzameling via een boek, website, presentatie of kalender aan de buitenwereld te tonen.

 

Onlangs heb ik bij Peter een cursus fotobewerking gevolgd. Met veel ervaring, logische opbouw en geduld heeft hij mij langs alle facetten van de afzonderlijke onderdelen geloodst. Peter heeft een fijne manier van begeleiden en ik ben zeer blij met de resultaten.
Flossie d’Hont

Viavisia
Duizendschoonstraat 24a
3051SE Rotterdam

telefoon: 06-23462242

e-mail: peter@viavisia.nl

KvK-nummer: 20115068