banner homepage Viavisia, visualiseer je stijl

Onmisbare plugins voor de WordPress editor

Vandaag wil ik een aantal wat mij betreft onmisbare plugins voor de WordPress teksteditor en een plugin om pagina’s makkelijker te kunnen kopiëren bespreken. Om met dat laatste te beginnen: zoals je wellicht weet beschikt WordPress niet standaard over een manier om pagina’s te kopiëren. Gelukkig heeft iemand daar kleine, doch heel handige plugin voor beschikbaar gesteld: Clone Posts

(Wil je weten hoe je plugins installeerd? Kijk dan op plugins installeren waarin ik het e.a. uitleg over het installeren van WordPress plugins).

 

Clone PostsOnmisbare plugins voor de WordPress editor: plugin-Wordpress-clone-posts

Nadat de plugin is geïnstalleerd is er op het paginaoverzicht van alle aangemaakte pagina’s op het dashboard een functie clone bijgekomen: plugin-Wordpress-clone-button
wijs met de muis naar de pagina die je wilt dupliceren en de optie Clone komt te voorschijn. Klik op Clone en de pagina is gedubliceerd. De gedubliceerde pagina heeft dezelfde naam als de oorspronkelijke pagina, maar dan met -copy-Concept erachter. Uiteraard kun je deze pagina verder bewerken zoals je wilt. Simpel toch? Vanaf nu is een kopie maken van een pagina een peuleschil.

Onmisbare plugins voor de WordPress editor: Plugin-Wordpress-TinyMCE-AdvancedTinyMCE Advanced

Wanneer je al wat langer met WordPress werkt, zul je merken dat de standaard teksteditor van WordPress zo zijn beperkingen heeft. Zo biedt de standaard editor bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om eenvoudig koppen in je tekst te plaatsen of om teksten te zoeken en vervangen. Uiteraard zijn er ook weer plugins in de handel waarmee je in één keer in je teksteditor over meer mogelijkheden en opties beschikt. TinyMCE Advanced is er één van.

Onmisbare plugins voor de WordPress editor: Plugin-Wordpress-TinyMCE-Advanced-editorJe hoeft de plugin alleen maar te installeren en activeren en je Worpress editor heeft er in één klap een aantal knoppen en mogelijkheden bij. Mooi meegenomen toch?

Gerelateerde berichten

Viavisia
Duizendschoonstraat 24a
3051SE Rotterdam

telefoon: 06-23462242

e-mail: peter@viavisia.nl

KvK-nummer: 20115068